Marije Schrijft

De belangstelling voor het geschreven woord heeft Marije altijd gehouden. De opleiding Journalistiek was dan ook een logische keuze en werd met veel enthousiasme voor de praktijkonderdelen doorlopen. De stages, bij Dagblad de Gelderlander in Doetinchem en het Antilliaans Dagblad op Curaçao, werden beide met een mooie 8 afgerond. Van daaruit rolde Marije van de ene in de andere journalistieke baan en deed zo veel nuttige ervaring en contacten op. De stap om eind 2013 voor zichzelf te beginnen, was dan ook vrij logisch en tot op heden heeft ze er geen moment spijt van gehad!

Dilinda en Marije

Marije heeft veel ervaring en plezier in het schrijven voor agrarische en hippische media. Dat is geen toeval. Ze groeide op in het buitengebied van Ruurlo op een klein varkensbedrijf. De varkens waren al voor de eeuwwisseling vertrokken, maar de belangstelling voor en voeling met alles wat maar met boeren en het buitenleven te maken heeft, is gebleven. Banen bij een agrarische uitgeverij, een communicatiebureau dat zich richt op het landelijk gebied en het hoofdredacteurschap van het blad van de jonge boerenvereniging in Nederland pasten dus helemaal in haar straatje.

Nog mooier werd het toen Marije haar passie voor paarden kon combineren met haar werk. Nog steeds schrijft ze met heel veel plezier voor diverse paardenmagazines en probeert de opgedane kennis in praktijk te brengen op haar eigen dressuurpaard. Naast rijden heeft de fokkerij de belangstelling. In 2011 richtte Marije samen met drie andere liefhebbers de Fokkerij Studieclub Rondom Ruurlo op, die regelmatig interessante bijeenkomsten organiseert.

 

Inmiddels heeft Marije's werkgebied zich behoorlijk uitgebreid. Nog steeds schrijft ze hippische en agrarische teksten, commerciele en online content, maar ook prijken er nu communicatieklussen voor een gemeente (leefbaarheidsvisie kleine kernen), onderwijsinstellingen en bouwbedrijven op haar portfolio. Haar werk is daarmee nog leuker en afwisselender geworden!  

 

Diensten

Of het nu gaat om journalistieke artikelen, communicatie-advies of een compleet crossmediaal plan om uw bedrijf of product onder de aandacht te brengen, commerciële content of (online) nieuwsvoorziening; Marije Schrijft het graag voor u.

Lees meerPortfolio

Van diepgravende interviews tot agrarische reportages. Van commerciële artikelen, PR en communicatie voor bedrijven, tot webteksten, blogs en social media-updates; neem eens een kijkje in eerder werk van Marije.

Lees meerOver Marije…

Van jongs af aan was Marije Stomps met woorden bezig. Op de basisschool verschenen er al ‘artikelen’ van haar hand in de schoolkrant en – als ze niet met haar andere hobby, de paarden – bezig was, zat ze met haar neus in een boek.

Lees meer© Marije Schrijft | Barchemseweg 68 | 7261 DE Ruurlo | 06-52091081 | info@marije-schrijft.nl | KvK 59212195