Marije Schrijft

De belangstelling voor het geschreven woord heeft Marije altijd gehouden. De opleiding Journalistiek was dan ook een logische keuze en werd met veel enthousiasme voor de praktijkonderdelen doorlopen. De stages, bij Dagblad de Gelderlander in Doetinchem en het Antilliaans Dagblad op Curaçao, werden beide met een mooie 8 afgerond. Van daaruit rolde Marije van de ene in de andere journalistieke baan en deed zo veel nuttige ervaring en contacten op. De stap om eind 2013 voor zichzelf te beginnen, was dan ook vrij logisch en tot op heden heeft ze er geen moment spijt van gehad!

Dilinda en Marije

Marije heeft veel ervaring en plezier in het schrijven voor agrarische en hippische media. Dat is geen toeval. Ze groeide op in het buitengebied van Ruurlo op een klein varkensbedrijf. De varkens waren al voor de eeuwwisseling vertrokken, maar de belangstelling voor en voeling met alles wat maar met boeren en het buitenleven te maken heeft, is gebleven. Banen bij een agrarische uitgeverij, een communicatiebureau dat zich richt op het landelijk gebied en het hoofdredacteurschap van het blad van de jonge boerenvereniging in Nederland pasten dus helemaal in haar straatje.

Nog mooier werd het toen Marije haar passie voor paarden kon combineren met haar werk. Nog steeds schrijft ze met heel veel plezier voor diverse paardenmagazines en probeert de opgedane kennis in praktijk te brengen op haar eigen dressuurpaard. Naast rijden heeft de fokkerij de belangstelling. In 2011 richtte Marije samen met drie andere liefhebbers de Fokkerij Studieclub Rondom Ruurlo op, die regelmatig interessante bijeenkomsten organiseert.

 

Inmiddels heeft Marije's werkgebied zich behoorlijk uitgebreid. Nog steeds schrijft ze hippische en agrarische teksten, commerciele en online content, maar ook prijken er nu communicatieklussen voor een gemeente (leefbaarheidsvisie kleine kernen), onderwijsinstellingen en bouwbedrijven op haar portfolio. Haar werk is daarmee nog leuker en afwisselender geworden!  

 

Laatst bijgewerkt: vrijdag 12 maart 2021 11:17

Hits: 11599

Marije Schrijft: contentmaker en communicatieprofessional

 

De naam Marije Schrijft dekt eigenlijk al lang niet meer de lading. Natuurlijk schrijft Marije graag. Teksten in alle soorten en maten: artikelen, webcontent, social media-postst, persberichten, blogs, commerciële content en meer. Goede teksten zijn essentieel om de boodschap goed over te brengen, uw bedrijf of instelling te promoten of uw product aan de man te brengen. Maar er komt meer bij kijken. Beeld is zeker zo belangrijk. Het grootste effect wordt bereikt als tekst, beeld en vormgeving optimaal op elkaar zijn afgestemd. Als dan ook nog het juiste kanaal of medium wordt gekozen, kan het bijna niet meer misgaan.

Marije heeft veel ervaring met en een goed oog voor vormgeving, bladen maken, (online) communicatie en content marketing. Ze kan een compleet (crossmediaal) communicatieplan voor u maken en uitvoeren. Indien nodig werkt ze samen met professionele websitebouwers, fotografen, animators, videografen ed uit haar netwerk. De juiste persberichten, content, toon, content, tags en social media-posts kunnen uw bereik enorm vergroten. Altijd wordt de opdracht met veel zorg uitgevoerd en goed afgestemd op de doelgroep. Heldere communicatie is daarbij belangrijk. Met mensen en in woord en beeld. Daar staat Marije Schrijft voor.

 

Laatst bijgewerkt: woensdag 15 april 2020 15:25

Hits: 629620

Marije-CVPersoonlijke gegevens:

Naam: Marije Stomps-Wenneke
Bedrijfsnaam: Marije Schrijft
Straat: Barchemseweg 68
Postcode: 7261 DE
Plaats: Ruurlo
Telefoonnummer: 06-52091081
Website: www.marije-schrijft.nl
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Opleidingen:

2016 Workshop Advanced Paardenfotografie bij Arnd Bronkhorst
2011-2012: Interne opleiding Eisma Media
Werken met InDesign en QuarkExpress tbv opmaken krantenpagina's, werken met WordPress tbv maken eZine.
2009-2010: Interne opleiding "Citaat"
Werken met CMS-systemen en Dreamweaver tbv beheer websites en maken van digitale nieuwsbrieven.
2008-2009: Fotovakschool Apeldoorn
Certificaat basisopleiding, fotograferen met digitale spiegelreflexcamera.
2000-2005: Geschreven Journalistiek, Hogeschool Windesheim te Zwolle
1993-1998:  Havo, RKSG Marianum te Groenlo 

 

Werkervaring:

2013-heden:

Communicatieprofessional en contentspecialist, Marije Schrijft te Ruurlo
Schrijven van artikelen voor (vak)bladen, pakkende content voor websites of folders, persberichten en blogs. Opzetten en uitvoeren van communicatieplannen en crossmediale concepten. 

2010-2013: Bladcoördinator/eindredacteur, Eisma Horses Media te Doetinchem
Dagelijkse leiding redactie De Paardenkrant. Aansturen redactie en freelancers, binnenhalen kopij, eindredactie en vormgeving. Leiding geven (eindverantwoordelijk na hoofdredacteur), inspireren en verbinden van redactieleden en freelancers.
2008-2010: Hoofdredacteur BNDR, ledenblad van NAJK
(Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt)
Bedenken, plannen en uitwerken van interessante thema's en artikelen, schrijven van reportages, achtergrondartikelen en interviews, fotograferen.
Aansturen fotografen, freelance tekstschrijvers, vormgever en drukker.
Acquisitie tbv redactionele katernen, bewaken budget.
2008-2010: Redacteur/communicatiemedewerker, "Citaat" te Arnhem
Ontwikkelen en verzorgen van communicatiemiddelen zoals nieuwsbrieven, folders, jaarberichten, websites en persberichten. Schrijven van artikelen voor De Paardenkrant, Landwerk, Brabant Magazine, Provincies en Agrarisch Dagblad.
Eindredactie over uiteenlopende tekstproducties.
2005-2008: Vakjournalist, Agrio Uitgeverij te 's-Heerenberg
Schrijven van bedrijfsreportages, interviews, achtergrondartikelen, nieuwsverhalen en -berichten voor agrarische vakbladen. Specialisatie sfeerreportages. Aansturen van fotografen en DTP'ers.
2003-2005: Verslaggever Dagblad de Gelderlander te Doetinchem
Schrijven van nieuwsberichten en sfeerverhalen voor het regiokatern. Sportverslaggeving. Redigeren artikelen van freelancers.
2001-2005: Freelance verslaggever De Paardenkrant, Doetinchem

 

Aanvullende informatie:

Talenkennis: Nederlands zeer goed, Engels uitstekend, Duits mondeling goed.
Computervaardigheden: Windows, Office, internet, social media, typediploma. Werken met QuarkExpress, InDesign, WordPress, Photoshop, Dreamweaver, CMS-systemen, Hermes.

 

 

Laatst bijgewerkt: woensdag 15 april 2020 14:30

Hits: 5848

Op basis van uw opdracht en input schrijft Marije communicatieplannen en teksten met de juiste toon, passend bij u, uw doelgroep en het medium. Marije hoort vaak dat haar content lekker leesbaar is. Geen dure woorden of moeilijke zinnen, maar helder en to-the-point. Een greep uit wat Marije Schrijft voor u kan betekenen:

  • Marije-schrijftArtikelen voor uw vakblad, krant of magazine
  • Verzorgen van alle online en social communicatie
  • Persberichten 
  • Content marketing en communicatie
  • Bladen maken en redactieproces coördineren
  • Eindredactie van uiteenlopende teksten
  • Opzetten van een nieuwe website (icm websitebouwer)
  • Ontwikkelen en uitvoeren van crossmediale concepten
  • Fotografie passend bij uw teksten

Staat er niet bij wat u zoekt? Trek dan even aan de bel, in overleg is er veel mogelijk!

Als u een opdracht heeft voor Marije Schrijft, vindt er eerst overleg plaats van wat u precies wilt en verwacht. Aan de hand daarvan maakt Marije een inschatting van de kosten, zodat u achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Het is mogelijk om te werken met een uurprijs of met een van tevoren bepaald tarief.

Laatst bijgewerkt: maandag 24 augustus 2020 14:18

Hits: 13998

Diensten

Of het nu gaat om journalistieke artikelen, communicatie-advies of een compleet crossmediaal plan om uw bedrijf of product onder de aandacht te brengen, commerciële content of (online) nieuwsvoorziening; Marije Schrijft het graag voor u.

Lees meerPortfolio

Van diepgravende interviews tot agrarische reportages. Van commerciële artikelen, PR en communicatie voor bedrijven, tot webteksten, blogs en social media-updates; neem eens een kijkje in eerder werk van Marije.

Lees meerOver Marije…

Van jongs af aan was Marije Stomps met woorden bezig. Op de basisschool verschenen er al ‘artikelen’ van haar hand in de schoolkrant en – als ze niet met haar andere hobby, de paarden – bezig was, zat ze met haar neus in een boek.

Lees meer© Marije Schrijft | Barchemseweg 68 | 7261 DE Ruurlo | 06-52091081 | info@marije-schrijft.nl | KvK 59212195