Marije Schrijft

Portfolio

In Lichtenvoorde, op de plek van de oude Ludgerusschool, verrijst een uniek Integraal Educatief Kind Centrum. Onder het motto 'samen onder dak' bundelen verschillende scholen voor (speciaal) basisonderwijs, kinderdagopvang en zorg hun krachten. Samen met Lisette Hissink van Hisslink verzorgt Marije de communicatie van dit grote project, zoals de website, nieuwsbrieven en persberichten. In de zomer van 2020 wordt begonnen met de bouw van het kindcentrum, de oplevering staat voor medio 2021 op de planning.

Jill Bomers runt een goedlopende humane fysiotherapiepraktijk in Borculo en een dierfysiopraktijk/pensionstal in Groenlo. Al jaren verzorgt Marije diverse communicatiemiddelen voor Jill. Zo schreef ze de teksten voor de websites, verzorgt ze persberichten en advertorials als er wat nieuws te melden is en maakt ze soms social media posts. Een mooie samenwerking dus. Jill over Marije: "Ik hoef maar een paar dingen te zeggen of appen en Marije maakt er een tekst of bericht van die precies is zoals ik het voor ogen had!"

Ook voor het maken van een productfilm - in dit geval een animatie - kun je bij Marije Schrijft terecht. Van idee en uitwerking van het script, tot het aansturen van de animator, videograaf, voice-over of vertaler en de oplevering: alles wordt geregeld! (klik op dit item om de video te kijken)

Voor Nieuwe Oogst maakte ik deze reportage bij VDL Stud. Mooi om te zien wat de familie Lageweg voor een prachtig paardenbedrijf heeft opgebouwd in het Friese Beers. En het ritje in de auto met Wiepke zal ik ook niet snel vergeten, het ging hard! ;-)

Voor mijn eigen 'cluppie' LR&PC Ruurlo schreef ik dit persbericht om de hippische wedstrijdweek aan te kondigen. Het werd onder andere in het Achterhoek Nieuws gepubliceerd. De wedstrijdweek was (weer) succesvol: mooi weer, enthousiaste deelnemers en leuk publiek. Kers op de taart was mijn eigen 'rentree' in de wedstrijdring, waarbij ik zelfs een 1e en 2e plaats behaalde in de M1-dressuur. 

Het Friesch Paardenstamboek wilde haar leden graag enthousiasmeren om ook 'gewone' dressuurwedstrijden of -competities te rijden. Of daar een wervend verhaal over kon worden gemaakt. Natuurlijk kan dat! Het resultaat stond in de Phryso van juni. 

Paardrijden is best een risicovolle sport. Veilig omgaan met je paard is daarom erg belangrijk. Daar weten ze op de paardenhouderij-opleiding van de Groene Welle alles van. Samen met hen maakte ik deze veiligheidschecklist. En het leukste is: inmiddels hangt het artikel uitvergroot als poster in de praktijklokalen van de school!

Af en toe schrijf ik wat tekstjes voor het Enschedese familiebedrijf Sectolin, dat allerlei paardenverzorgingsproducten op de markt brengt. Een webtekst, persbericht of, zoals in dit geval, een gastblog op een hippische site.

Voor de humane en hippische fysiotherapiepraktijk van Jill Bomers schrijf ik regelmatig teksten. Voor de websites, advertorials, folders, facebookberichten of, zoals hier, de aankondiging van een open dag. Jill is niet alleen een superleuk mens, ook is ze steengoed in haar vak. Als ikzelf of mijn paard wat 'scheef' heeft zitten, trek ik dan ook meteen bij haar aan de bel. Succes gegarandeerd!

Ik schreef al vaker artikelen met en over Coby en Marlies van Baalen. Maar nooit eerder met zo'n persoonlijk tintje. Bijzonder om zo'n inkijkje in de levens en familie te krijgen. En Marlies als trotse moeder en 'Omi Comi' als zo mogelijk nog trotsere oma te zien!

Diensten

Of het nu gaat om journalistieke artikelen, communicatie-advies of een compleet crossmediaal plan om uw bedrijf of product onder de aandacht te brengen, commerciële content of (online) nieuwsvoorziening; Marije Schrijft het graag voor u.

Lees meerPortfolio

Van diepgravende interviews tot agrarische reportages. Van commerciële artikelen, PR en communicatie voor bedrijven, tot webteksten, blogs en social media-updates; neem eens een kijkje in eerder werk van Marije.

Lees meerOver Marije…

Van jongs af aan was Marije Stomps met woorden bezig. Op de basisschool verschenen er al ‘artikelen’ van haar hand in de schoolkrant en – als ze niet met haar andere hobby, de paarden – bezig was, zat ze met haar neus in een boek.

Lees meer© Marije Schrijft | Barchemseweg 68 | 7261 DE Ruurlo | 06-52091081 | info@marije-schrijft.nl | KvK 59212195