Marije Schrijft

Over Marije…

De belangstelling voor het geschreven woord is altijd gebleven. De opleiding Journalistiek was dan ook een logische keuze en werd met veel enthousiasme voor de praktijkonderdelen doorlopen. De stages, bij Dagblad de Gelderlander in Doetinchem en het Antilliaans Dagblad op Curaçao, werden beide met een mooie 8 afgerond. Van daaruit rolde Marije van de ene in de andere journalistieke baan en deed zo veel nuttige ervaring en contacten op. De stap om eind 2013 voor zichzelf te beginnen, was dan ook vrij logisch en tot op heden heeft ze er geen moment spijt van gehad!

Dilinda en Marije

Marije heeft veel ervaring en plezier in het schrijven voor agrarische en hippische media. Dat is geen toeval. Ze groeide op in het buitengebied van Ruurlo op een klein varkensbedrijf. De varkens waren al voor de eeuwwisseling vertrokken, maar de belangstelling voor en voeling met alles wat maar met boeren en het buitenleven te maken heeft, is gebleven. Banen bij een agrarische uitgeverij, een communicatiebureau dat zich richt op het landelijk gebied en het hoofdredacteurschap van het blad van de jonge boerenvereniging in Nederland pasten dus helemaal in haar straatje.

Nog mooier werd het toen Marije haar passie voor paarden kon combineren met haar werk. Nog steeds schrijft ze met heel veel plezier voor diverse paardenmagazines en probeert de opgedane kennis in praktijk te brengen op haar eigen dressuurpaard. Naast rijden heeft de fokkerij de belangstelling. In 2011 richtte Marije samen met drie andere liefhebbers de Fokkerij Studieclub Rondom Ruurlo op, die regelmatig interessante bijeenkomsten organiseert.

 

Laatst bijgewerkt: dinsdag 23 februari 2016 10:53

Hits: 3839

Home

Marije Schrijft: teksten en meer

Marije Schrijft teksten in alle soorten en maten. Van nieuws- en achtergrondartikelen tot folders, webteksten, persberichten en blogs. Marije heeft veel ervaring in de hippische sector, maar ze schrijft ook graag over allerlei andere onderwerpen. Of het nu een artikel is voor een vakblad, een online nieuwsbericht, een pakkende tekst voor uw website of een korte en krachtige Facebook-update: altijd wordt de opdracht met veel zorg uitgevoerd en goed afgestemd op de doelgroep. Zo nodig kan ze ook de bijbehorende fotografie voor u verzorgen.

(Online) communicatie

Goede teksten zijn essentieel om de boodschap goed over te brengen of uw product aan de man te brengen. Maar er komt meer bij kijken. Beeld is zeker zo belangrijk. Het grootste effect wordt bereikt als tekst, beeld en vormgeving optimaal op elkaar zijn afgestemd. Als dan ook nog het juiste kanaal of medium wordt gekozen, kan het bijna niet meer misgaan. Marije heeft veel ervaring met en een goed oog voor vormgeving, bladen maken, online communicatie en content marketing. Denk hierbij niet alleen aan magazines en websites, maar ook aan social media. De juiste toon, content, tags en regelmatige posts kunnen uw bereik enorm vergroten. Allemaal zaken die Marije voor u kan regelen.

 

Laatst bijgewerkt: maandag 30 juli 2018 08:53

Hits: 119930

Curriculum Vitae

Marije-CVPersoonlijke gegevens:

Naam: Marije Stomps-Wenneke
Bedrijfsnaam: Marije Schrijft
Straat: Barchemseweg 68
Postcode: 7261 DE
Plaats: Ruurlo
Telefoonnummer: 06-52091081
Website: www.marije-schrijft.nl
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Opleidingen:

2016 Workshop Advanced Paardenfotografie bij Arnd Bronkhorst
2011-2012: Interne opleiding Eisma Media
Werken met InDesign en QuarkExpress tbv opmaken krantenpagina's, werken met WordPress tbv maken eZine.
2009-2010: Interne opleiding "Citaat"
Werken met CMS-systemen en Dreamweaver tbv beheer websites en maken van digitale nieuwsbrieven.
2008-2009: Fotovakschool Apeldoorn
Certificaat basisopleiding, fotograferen met digitale spiegelreflexcamera.
2000-2005: Geschreven Journalistiek, Hogeschool Windesheim te Zwolle
1993-1998:  Havo, RKSG Marianum te Groenlo 

 

Werkervaring:

2013-heden:

Freelance journalist en communicatieprofessional, Marije Schrijft te Ruurlo
Schrijven van alle voorkomende artikelen voor (vak)bladen. Eindredactie. Schrijven van pakkende content voor websites of folders, persberichten en blogs. Bijhouden van websites en social media-kanalen. Nadenken over en opzetten van crossmediale (marketing) content en strategie.

2010-2013: Bladcoördinator/eindredacteur, Eisma Horses Media te Doetinchem
Dagelijkse leiding redactie De Paardenkrant. Verantwoordelijk voor proces van het bedenken van verhalen, aansturen redactie en freelancers tot binnenhalen kopij, eindredactie en vormgeving. Leiding geven (eindverantwoordelijk na hoofdredacteur), inspireren en verbinden van redactieleden en freelancers.
2008-2010: Hoofdredacteur BNDR, ledenblad van NAJK
(Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt)
Bedenken, plannen en uitwerken van interessante thema's en artikelen, schrijven van reportages, achtergrondartikelen en interviews, fotograferen.
Aansturen fotografen, freelance tekstschrijvers, vormgever en drukker.
Acquisitie tbv redactionele katernen, bewaken budget.
2008-2010: Redacteur/communicatiemedewerker, "Citaat" te Arnhem
Ontwikkelen en verzorgen van communicatiemiddelen zoals nieuwsbrieven, folders, jaarberichten, websites en persberichten. Schrijven van artikelen voor De Paardenkrant, Landwerk, Brabant Magazine, Provincies en Agrarisch Dagblad.
Eindredactie over uiteenlopende tekstproducties.
2005-2008: Vakjournalist, Agrio Uitgeverij te 's-Heerenberg
Schrijven van bedrijfsreportages, interviews, achtergrondartikelen, nieuwsverhalen en -berichten voor agrarische vakbladen. Specialisatie sfeerreportages. Aansturen van fotografen en DTP'ers.
2003-2005: Verslaggever Dagblad de Gelderlander te Doetinchem
Schrijven van nieuwsberichten en sfeerverhalen voor het regiokatern. Sportverslaggeving. Redigeren artikelen van freelancers.
2001-2005: Freelance verslaggever De Paardenkrant, Doetinchem

 

Aanvullende informatie:

Talenkennis: Nederlands zeer goed, Engels uitstekend, Duits mondeling goed.
Computervaardigheden: Windows, Office, internet, social media, typediploma. Werken met QuarkExpress, InDesign, WordPress, Photoshop, Dreamweaver, CMS-systemen, Hermes.

 

 

Laatst bijgewerkt: maandag 30 juli 2018 09:02

Hits: 5015

Marije Schrijft…

Op basis van uw opdracht en input schrijft Marije teksten met de juiste toon, passend bij u, uw doelgroep en het medium. Marije hoort vaak dat haar teksten lekker leesbaar zijn. Geen dure woorden of moeilijke zinnen, maar helder en pakkende kopij. Een greep uit wat Marije Schrijft voor u kan betekenen:

  • Marije-schrijftArtikelen voor uw vakblad, krant of magazine
  • Verzorgen van alle online en social communicatie
  • Persberichten (incl. verzending naar relevante media)
  • Content marketing en communicatie
  • Bladen maken en redactieproces coördineren
  • Eindredactie van uiteenlopende teksten
  • Opzetten van een nieuwe website (icm websitebouwer)
  • Ontwikkelen en uitvoeren van crossmediale concepten
  • Fotografie passend bij uw teksten

Staat er niet bij wat u zoekt? Trek dan even aan de bel, in overleg is er veel mogelijk!

Als u een opdracht heeft voor Marije Schrijft, vindt er eerst overleg plaats van wat u precies wilt en verwacht. Aan de hand daarvan maakt Marije een inschatting van de kosten, zodat u achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Het is mogelijk om te werken met een uurprijs of met een van tevoren bepaald tarief.

Laatst bijgewerkt: maandag 30 juli 2018 08:57

Hits: 3873

Marije Schrijft...

Teksten met de juiste toon, altijd passend bij u, uw doelgroep en het medium. Of het nu gaat om journalistieke artikelen, commerciële content of (online) nieuwsvoorziening, Marije Schrijft het graag voor u en kan u desgewenst helpen met fotografie en beeld.

Lees meerMarije Schreef…

Veel hippische artikelen, mooie interviews, sfeervolle reportages en interessante achtergrondverhalen, maar ook nieuwsberichten en teksten voor websites. Neem eens een kijkje in eerder werk van Marije.

Lees meerOver Marije…

Van jongs af aan was Marije Stomps met woorden bezig. Op de basisschool verschenen er al ‘artikelen’ van haar hand in de schoolkrant en – als ze niet met haar andere hobby, de paarden – bezig was, zat ze met haar neus in een boek.

Lees meer© Marije Schrijft | Barchemseweg 68 | 7261 DE Ruurlo | 06-52091081 | info@marije-schrijft.nl | KvK 59212195